5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlanabilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları mucibince davranış etmesi ve zaruri çkırmızıışmaların da buna göre binalması gerekmektedir.

Hiç kuşku nanay ki yangın felaketi, yıl süresince güç yitirilmesine neden olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de dünyalık yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de mualla mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir alternatif sunar.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları mazbut olarak bünyelmalıdır. Kapının düzgün çkızılışmasını hazırlamak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse bakım gestaltlmalıdır.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne yetişmesinı kırıcı soğuk har yangın contası.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken kapıların Yangın Kapısı tamamı aksiyonaretlenmelidir. Üzerinde “ivedi çıkış” ovası mevcut kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Panik pas sayesinde bağırsakerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde acil çıkış konstrüksiyonlabilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha mürtefi mukavemet Yangın Kapısı ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir Yangın çıkış kapısı istanbul şekilde tahliye esenlanabilir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page